Translate

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ιστορίες για Κρουστά στην "Κρουστοπανήγυρι 2012"



Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου  21.30
 BLUE DOLPHIN CAMPING - Λέχαιο Κορινθίας

Οπτικοακουστική πανδαισία ήχων και χρωμάτων από το  πρωτοποριακό γκρουπ «Ιστορίες για Κρουστά» του περκασιονίστα Βασίλη Βασιλάτου, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ "Κρουστοπανήγυρις 2012" στο Λέχαιο Κορινθίας.
Ξεδιπλώνοντας το νήμα της ελληνικής παράδοσης, σε διαρκή συνομιλία με τη βαλκανική, την έθνικ και τη τζαζ μουσική σκηνή, ο Βασίλης Βασιλάτος και οι Ιστορίες για Kρουστά θα μας μεταφέρουν για μια ακόμη φορά στο μοναδικό τους μουσικό σύμπαν.
Φασαριόζικοι τσίγκινοι κουβάδες και ισπανικά cajon, παραδοσιακά νταούλια και αφρoκουβανέζικα congas θα παρασύρουν ρυθμικά τη φωνή, το ακορντεόν, το βιολί, το μπάσο, το κλαρινέτο και την κιθάρα σε ένα ξέφρενα γιορτινό –σε πείσμα των καιρών– «πανηγύρι».
Με τα προσωπικά τους έντεχνα τραγούδια και τις ευφάνταστες μεσογειακές διασκευές περισσότερο και λιγότερο γνωστών τραγουδιών από την ελληνική και βαλκανική παράδοση,  ο Βασίλης Βασιλάτος και οι Ιστορίες για Κρουστά θα στήσουν το μουσικό «πανηγύρι» τους με το κοινό πάντοτε στη μέση, σε μια ανεπανάληπτη βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη.

Τις Ιστορίες για Κρουστά «αφηγούνται» οι:
Βασίλης Βασιλάτος, κρουστά/
Έλλη Βασιλάτου, κλαρινέτο – φωνή/
Δημήτρης Κούστας, ακορντεόν/
Claudia Rossini, βιολί/
Γιάννης Σιφναίος, κιθάρα - φωνή
Σταύρος Ράπτης, μπάσο
Παναγιώτης Σκουλάς, φωνή
με τη σύμπραξη του συνόλου Percussion System:
Ξένια Κατσικοκέρη, Νικολέττα Ρουσογιάννη, Στράτος Κρυσταλλίδης, Αντρέας
Τριανταφυλλόπουλος.

είσοδος 7 €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου