Translate

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ο ήχος της καρδιάς της γης


Κρουστά... Η μεγαλύτερη οικογένεια μουσικών οργάνων με χιλιάδες είδη που υπάρχουν σε όλες τις μουσικές του κόσμου και όλα τα είδη μουσικής. Το πρώτο μουσικό μέσο έκφρασης και επικοινωνίας, μαζί με τη φωνή, από την εμφάνιση του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη.

Τα όργανα που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι σε κάθε μορφή τελετής, κοινωνικής, θρησκευτικής, κοσμικής κλπ. Τα όργανα που αποτελούν το μέσο για κάθε παιδαγωγική δραστηριότητα για την ανάπτυξη στα παιδιά της επικοινωνίας, της συλλογικότητας και της αυτοέκφρασης, της συνειδητής πειθαρχίας, της ομαδοποίησης (τα τύμπανα χρησιμοποιήθηκαν σε όλη την ιστορία και οδηγούσαν τους στρατούς στον πόλεμο) αλλά και των εκδηλώσεων συνύπαρξης των διαφορετικών ανθρώπων και των πολιτισμών για την ειρήνη. 

Η ΚΡΟΥΣΤΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ, μια εκπαιδευτική πολιτιστική κατασκήνωση, συνεχίζει το ταξίδι της για 5η χρονιά στο νομό Κορινθίας.

Ένα πανηγύρι κρουστών, ένα μαγικό ταξίδι στις μουσικές του κόσμου από την παγκόσμια παράδοση μέχρι τη jazz και τις πιο σύγχρονες φόρμες μουσικής, από θεάματα με αντικείμενα και κρουστά από όλο τον κόσμο μέχρι το τραγούδι με σημαντικές Ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές που θα καταστήσουν τη γιορτή μοναδική στο είδος της και με παγκόσμιο κύρος.

 

Ο Καλλιτεχνικός διευθυντής
Νίκος Τουλιάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου